Ziua Independenței de Stat a României, marcată la Bârlad!

10 Mai, o dată cu o importantă semnificație în istoria poporului român, care sărbătorește, an de an, Ziua Independenței de Stat a României, a fost marcată, la Bârlad, de către autorități și simpli cetățeni, deopotrivă.
Evenimentul a debutat, la ora 12.00, cu intonarea imnului de stat al României, urmat de un ceremonial religios și militar la Monumentul Eroilor, amplasat în incinta Cimitirului „Eternitatea”.
După slujba religioasă, oficiată de un sobor de preoți condus de protopopul de Bârlad, pr. Vasile Lăiu, primarul Bârladului, av. Dumitru Boroș, a susținut o alocuțiune în cadrul căreia a punctat importanța momentului istoric de pe data de 10 mai 1877. Ulterior, edilul-șef a depus un coș cu flori la Monument, spre cinstirea celor care s-au jertfit pentru dreptate, independență și unitate.
De asemenea, au mai fost depuse flori din partea Consiliului Local Bârlad, Garnizoanei Bârlad, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, formațiuni politice și instituții de învățământ din localitate. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei Bârlad.
Programul de activități dedicate acestei zile a continuat cu o conferință națională, ajunsă deja la cea de-a VII-a ediție, susținută de cadre didactice și elevi ai Școlii gimnaziale „Vasile Pârvan”. Activitatea a început la ora 13.00 și s-a desfășurat în Sala „Alexandru Ioan Cuza”, din clădirea Primăriei Municipiului Bârlad. Preț de aproape două ore, participanții au reevocat momentul 10 Mai 1877, aducând în discuție dovezile istorice care au parafat pentru totdeauna Independența de Stat a României.
La final, primarul Dumitru Boroș le-a mulțumit tuturor celor care au fost prezenți la activitățile organizate.
Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad
Sari la conținut