CLUBUL SPORTIV ȘCOLAR

Gimnastica este un sport complex, care formează personalitatea copiilor în ansamblul ei (fizic, psihic și intelectual).

Forța, grația, voința și inteligență copiilor sunt mereu stimulate și dezvoltate. Este o un sport în care domnește disciplina, spiritul de echipă și pasiunea pentru mișcare! Copiii devin mai puternici, mai încrezători în forțele proprii și mai sociabili. Este un mod util și plăcut de petrecere a timpului liber.

Secția de gimnastică este una din cele trei secții sportive ale Clubului Sportiv Școlar Bârlad, având ca misiune promovarea și dezvoltarea sportului de masă. Accesul fetițelor în sala de gimnastică este gratuit și finanțat de Ministerul Educației și Cercetării. Misiunea antrenorilor este să descopere noi talente, să le șlefuiască și să le asigure baza pentru înaltă performanță.

Profesorii din cadrul secției de gimnastică sunt: Iordache Ana Maria, Iordache Liviu, Panaite Sebastian, Crupenschi George, Fotache Paula. Secția are capacitatea de a pregăti 120 copii, împărțiți în 10 grupe, în funcție de nivelul de pregatire, astfel: 1 grupă de performanță, 2 grupe de avansați, 7 grupe de începători.

Momentan, două sportive activează în loturile naționale: Trica Daniela (lotul olimpic de seniore) și Puflea Amalia (lotul olimpic de junioare).

Sportiva Donose Andra are bursă olimpică și este în vizorul Federației Române de Gimnastică. Anual, gimnasta de talie mondială Andreea Răducan – originară din Bârlad – împreună cu profesorii secției de gimnastică, organizează competiția națională pentru junioare III „Cupa de gimnastică Andreea Răducan”, ajunsă la ediția a IX-a. Peste 100 gimnaste din toata țara vin să se bucure de această competiție.

O altă competiție care dorește să devină tradiție, ajunsă la ediția II, este Cupa „Minigym”, concurs care se adresează copiilor cu vârste între 6 și 8 ani și care are ca scop stimularea motivației pentru practicarea gimnasticii. Gimnastica este singurul sport din Bârlad care a dat țării o Campioană Olimpică și Mondială.

Previous
Next

DATE DE CONTACT

DATE DE CONTACT