Final investiție-Informare publică 29.11.2021

Bârladul devine polul economic al județului!Mâine, 30 noiembrie 2021, o investiție de milioane de euro (Bârlad Value Center) își va deschide porțile pentru zeci de mii de vasluieni din sudul județului, transformând astfel municipiul Bârlad în polul economic din partea de sud a Moldovei. Inaugurarea Centrului Comercial a fost programată pentru ora 09.00.

„Este finalul unei investiții de milioane de euro, cu foarte mulți angajați, cu impozite pe venit la primarie, impozite pe teren, pe construcții, lucruri care se transpun în polarizarea zonei spre Bârlad. Este, de fapt, o deschidere a orașului, care crează în premieră, în ultimii 30 de ani, foarte multe oportunități pentru familiile tinere ale Bârladului! Sperăm ca acest pas să fie doar primul dintr-un viitor șir de investiții menit a deschide orașul spre dezvoltare și spre civilizație”, a declarat primarul Dumitru Boroș.Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

RC Bârlad, bronz național în DNS, ediția 2021

Astăzi, pe Stadionul „Rulmentul”, cu începere de la ora 13.00, s-a consumat ultima etapă a Diviziei Naționale de Rugby Seniori. RC Bârlad a întâlnit formația RC Gura Humorului, în fața căreia s-a impus categoric cu scorul de 45-7.

„Un final fericit de campionat, deși noi am țintit locul I. A fost o sincopă la Petroșani și…asta a fost! Important este că am adus bronzul național la Bârlad, performanță pe care nu am fi putut să o atingem fără sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bârlad. Felicitări jucătorilor noștri, dar și adversarilor de astăzi, care au garantat un final frumos de campionat”, a declarat Ioan Harnagea, antrenorul formației noastre.

„Rămânem în continuare hotărâți să ne clasam pe locul I. Indiferent de cât de multe obstacole vom întâmpina. Poate în ediția viitoare, sau poate în cealaltă, important este să vizăm prima poziție a clasamentului DNS, întrucât Bârladul merită acest loc, băieții noștri de asemenea. Felicitări pentru performanța de astăzi!”, a declarat primarul Dumitru Boroș, prezent la meci.

Felicitări învingătorilor! Cinste învinșilor!

 

Mesajul Primarului Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, cu ocazia Zilei Naționale a României - 1 Decembrie 2021

„Avem cu toții o singură datorie sfântă față de țară: să ne apărăm familiile și tradițiile, pentru ca astfel să îi asigurăm un viitor sănătos gliei noastre străbune!Dragi bârlădeni,În fiecare an, în Ziua de 1 Decembrie, în fiecare dintre noi, de mai bine de 100 de ani, renaște patriotismul adevărat și mândria curată că suntem români și că suntem uniți.

Chiar dacă de câțiva ani încoace viața ne tot pune la încercare răbdarea, omenia, înțelegerea, compasiunea și chiar unitatea, românii adevărați din noi, aidoma strămoșilor acestei nații, demonstrează că sunt singurii care își scriu, an de an, istoria adevărată. O istorie frumoasă, cu oameni patrioți și mai uniți decât oricând!

Vă îndemn respectuos să continuăm să le arătăm generațiilor viitoare că poporul român, indiferent cu ce dușmani dă piept, iese mereu biruitor! Este momentul, stimați concitadini, să le predăm, din nou, urmașilor noștri cea mai importantă lecție: iubirea de neam și țară doar prin unitate în momentele grele este cea adevărată!

Unitatea a dat mereu forță poporului român și a reînviat an de an visul de reîntregire a neamului!

Reiau îndemnul meu la fiecare în parte: Iubiți-vă țara, bârlădeni, prețuiți-vă unii pe alții, sprijiniți-vă reciproc și păstrați în suflete gânduri curate pentru cei de lângă voi! Spuneți-le o vorbă bună, zi de zi, încurajați-vă reciproc și veți avea parte de respectul celorlalte popoare!

Trăiască România Mare, una și nedespărțită!

La mulți ani, români de pretutindeni!

La mulți ani, România!”🇷🇴