Ultimele noutăți

Stadiu Șosea Centură Bârlad

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 28.08.2019

 Stadiul la zi al Proiectului „Varianta de ocolire a Bârladului”

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, odată finalizată etapa de proiectare a obiectivului de investiții „Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, au demarat primele acțiuni privind execuția lucrării.

Astfel, în aceste zile, la nivelul Municipiului Bârlad, urmare a unei solicitări venită din partea constructorului, s-au început demersurile pentru identificarea a cel puțin două depozite de pământ pentru realizarea umpluturilor necesare traseului viitoarei șosele ocolitoare. În plus, din zonele indicate deja de specialiștii Primăriei Municipiului Bârlad s-au prelevat și probele necesare, astfel încât să se poată stabili dacă depozitele pot intra în exploatare sau nu.

„Acum, proiectul se află în etapa organizării de șantier, din care face parte și identificarea depozitelor pentru umpluturi. Am avut în vedere în principal zona de nord și sud a orașului, întrucât vorbim de cantități mari de pământ care vor trebui transportate cu foarte multe camioane și nu dorim ca acestea să afecteze intrastructura și așa foarte șubredă a orașului. În plus, ieri am fost informați că s-a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere pentru proprietățile de pe coridorul variantei de ocolire, lucru care nu poate decât să ne bucure, întrucât înseamnă că lucrările pot începe în orice moment. Este, cu siguranță, cel mai așteptat obiectiv de invesiții al Bârladului, pe care fiecare dintre noi îl așteptăm de foarte multă vreme…!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că termenul de execuție a lucrării este de 22 luni, de la momentul începerii sale iar aceasta are un termen de garanție de 5 ani. Potrivit Contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, ASOCIEREA S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. – S.C. TASS INFRA LOGISTIC S.R.L. a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

 DSC_1285

Sari la conținut