Ultimele noutăți

Materiale pentru Spital

logo primaria barlad

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 05.04.2020-dotări spital

 

Dotări substanțiale pentru spitalul din Bârlad!

 

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, urmare a unor proiecte de hotărâre inițiate la nivel local, precum și a apeulurilor publice făcute la oamenii de bine, Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” a fost dotat, în ultima perioadă, cu aparatură, echipamente medicale de protecție și alte materiale necesare persopnalului medical în această perioadă.

Astfel, cu fonduri de la bugetul local s-au achiziționat nouă module tip container, care sunt folosite pentru amenajarea unor spații de tratament (cinci) pentru persoanele diagnosticate pozitiv infectate cu noul coronavirus și pentru amenajarea unui nou laborator (patru) în care va fi amplasat un aparat Real Time-PCR pentru determinarea COVID-19. Totodată, tot din fonduri publice a fost cumpărat și un robot performant de dezinfecție a spațiilor din spitalul bârlădean.

„Pe lângă aceste dotări susținute de la nivel local, a căror valoare se ridică la circa 750.000 lei, spitalul a mai primit sprijin și de la Guvern, constând în combinezoane, măști medicinale și dezinfectanți, de la Crucea Roșie, apă și sucuri, alte materiale sanitare și echipamente pentru personal de la ONG-uri, precum și donații în bani care sunt folosite exclusiv pentru achiziționare, în continuare de materiale și dezinfectanți. Practic, spitalul a fost și este susținut, în continuare, atât de Primărie și Consiliul Local, cât și de la nivel central”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

 

Sari la conținut