Lista Completă Străzi Fazare

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 

Informare publică 17.11.2019- listă străzi Fazare

Lista completă a străzilor care așteaptă, de ani buni, apă și canalizare!

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștință că nemulțumirile a mii de locuitori ai orașului în legătură cu întârzierile prea mari la conectarea tuturor locuințelor din localitate la rețelele de apă și canalizare sunt justificate, dar se datorează lipsei de informare, din partea celor responsabili.

Astfel, urmare a unei dispoziții a primarului Dumitru Boroș, facem public tot Proiectul tehnic și detaliile de execuție, așa cum a fost el întocmit de autoritatea contractantă, în speță SC Aquavas SA Vaslui – societatea aflată în subordinea Consiliului Județean Vaslui – cu următoatrele mențiuni:

  1. Având în vedere că finanțarea (46 milioane lei fără TVA) Proiectului „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui” este asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene, Primăria Bârlad NU ARE VOIE să intervină pe niciuna din străzile care se regăsesc pe lista asumată de contractant;
  2. Municipiul Bârlad a participat la proiect cu suma de 8,6 milioane lei, pentru creșterea valorii acestuia, după ce la primele două licitații lansate de contractant nu s-a înscris niciun constructor, din cauza valorii neactualizate a lucrărilor;
  3. Proiectul este coordonat DOAR de la nivel județean (Aquavas și Consiliul Județean Vaslui), se adresează în special locuitorilor cartierelor Centru, Țuguiata, Bariera Puiești (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex Școlar, Munteni, Podeni și Gară și privește lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de apă (pag. 14….18), precum și lucrări noi de canalizare și de reabilitare a canalizărilor existente (pag.19….23).
  4. În acest moment, proiectul urmează a fi scos pentru a patra oară la licitație, însă, dacă nici de această dată lucrarea nu își va găsi un contructor, din păcate, sunt șanse ca finanțarea să se piardă.

             Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Sari la conținut