Investiții de peste 81 de milioane de euro în Municipiul Bârlad

Finalizat zilele acestea, portofoliul de proiecte al municipiului Bârlad nu cuprinde investițiile finanțate de la bugetul local (Parc „Mihai Eminescu”, asfaltare străzi și reabilitare trotuare, reabilitare Zona „Prodana”, refacere alei Parc Teatru, gaz Deal II, etc.), cele susținute de la bugetul județean (canalizare Munteni-Podeni, aducțiune apă la stația de tratare, Fazare) și nici pe cele din sectorul privat realizate în zona industrială a municipiului.
Prin urmare, din tabelul anexat, se poate vedea că numai din surse de finanțare europeană sau guvernamentală municipiul Bârlad a atras, doar în ultimii șase ani, proiecte de o anvergură nemaiîntâlnită în localitate. Este vorba despre mai bine de 81 milioane euro, distribuite în proiecte de dezvoltare pe toate sectoarele critice ale localității: sănătate, învățământ, transport public local, infrastructură rutieră și modernizare străzi, iluminat public, timp liber și recreere, eficiență în administrația publică, protecția mediului și altele.
„Este o reușită a întregii echipe din Primăria Bârlad, care a muncit enorm la succesul acestor proiecte. Din acest motiv, le mulțumesc public tuturor colegilor implicați, în special celor de la Serviciul de Dezvoltare Locală și Integrare Europeană. Fără ei nu aș fi reușit! Într-adevăr, este o sumă destul de mare și, pentru că nevoile orașului sunt în continuare multe, nu ne vom opri aici și vom continua atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare. Vreau să mai precizez că, indiferent de obstacole, succesul atragerii acestor investiții a fost obținut prin implicarea și seriozitatea cu care am tratat fiecare proiect în parte”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad
Sari la conținut