Final de proiect, debut de an școlar în casă nouă!

Preșcolarii Grădiniței nr. 8 „Licurici” din Bârlad au început noul an școlar cu multe emoții, dar și într-o clădire nouă și mai mare.
Vestea că preșcolarii se vor putea reîntoarce în băncile noii lor grădinițe a venit în urmă cu mai bine de trei săptămâni și cu aproape două luni mai devreme de data la care trebuiau să se termine lucrările. Proiectul investițional de la Grădinița numărul 8 a prevăzut o extindere a clădirii actuale, care prevede, la parter, o sală multifuncțională ce comunică direct cu clădirea existentă și o bucătărie cu spații anexe. La etaj, unitatea are două săli de grupă cu grupuri sanitare și depozite noi. În curte a fost amenajat un modern loc de joacă pentru copii, cu dale de cauciuc dispuse pe strat de nisip. Valoarea finală a proiectului a fost de circa 5,5 milioane lei, cu TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.
„Termenul de execuție a lucrărilor a fost de 16 de luni de la semnarea contractului de lucrări, numai că investiția a fost gata cu aproape două luni mai mai devreme. Din acest motiv, trebuie să le mulțumim constructorilor care s-au mobilizat și împreună cu care am reușit să le facem o surpriză plăcută cadrelor acestei instituții de învățământ, părinților și în special preșcolarilor. Astăzi am inaugurat investiția și le mulțumesc tuturor celor care au contribuit și au lucrat la acest proiect atât de necesar pentru grădinița numărul 8. Tuturor celor care vor călca pragul noii grădinițe le doresc mult succes în noul an școlar”, a declarat primarul Dumitru Boroș, prezent la festivitatea de deschidere.
Alături de Primarul municipiului Bârlad, la inaugurarea noii grădinițe a fost prezentă și inspector școlar Cristina Bejan, dar și directori de instituții de învățământ locale care au în lucru obiective similare și abia așteaptă să se mute, la rândul lor, în casă nouă.
De menționat că în imediata apropiere a gradiniței au fost amenajate și câteva locuri de parcare, având în vedere că pe strada Dragoș Vodă se va înființa un nou traseu de transport public ce se va face cu autobuze electrice.
Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad
Sari la conținut