Continuăm înnoirea Bârladului!

Continuăm înnoirea Bârladului!
A fost turnată fundația noii policlinici, acolo unde va fi găzduit aparatul RMN al orașului, un al doilea computer tomograf și ecografe de ultimă generație
✅ După două luni și jumătate de săpături, compactări, nivelări și montarea câtorva tone de fier-beton, astăzi se toarnă fundația viitorului Ambulatoriu de specialitate al Bârladului, lucrarea urmând a fi finalizată după căderea nopții.
✅ Viitoarea policlinică este construită cu fonduri ce depășesc 28 de milioane de lei.
✅ Noua clădire va avea o amprentă la sol de 1.000 mp și va fi compusă din trei nivele: demisol, parter și etaj.
✅ La demisol vor fi amplasate cabinete de consultații imagistice dotate cu ecografe, computer tomograf, RMN.
✅ Parterul va găzdui cabinetul de consultații ORL, cel de ortopedie (cu sala de ghipsare), cabinetul de planificare familială, de oftalmologie, de recuperare medicală, sală de terapie pe aparate, de masoterapie, cabinet de electroterapie.
✅ Etajul va fi destinat cabinetelor de chirurgie, de chirurgie plastică (plus sala de mici intervenții), ginecologie, gastroenterologie, de urologie (plus laborator), de endoscopie.
✅ Vor exista, de asemenea, spații de pregătire a pacienților, de dezbrăcare, de odihnă a acestora (în urma unor tratamente).
”Este pentru prima dată când spitalul public va avea propriul RMN, dar și o construcție separată pentru Ambulatoriu, cu încăperi multiple, spațioase, în care pacienții vor putea fi consultați în condiții civilizate, cu respect pentru intimitatea și nevoile lor. Este cea mai costisitoare investiție făcută în domeniul sănătății, de municipalitatea locală. Desigur, cu ajutorul fondurilor europene, pentru că acestea sunt singura noastră șansă de a evolua din punct de vedere al infrastructurilor de orice fel. Dar programele europene trebuie accesate ca să obții bani, nu vine nimeni să ne roage. Mi-am propus încă de când am preluat conducerea orașului că ne vom canaliza preocupările pentru redresarea situației spitalului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
În ultimii cinci ani, fondurile direcționate de la bugetul local către spital totalizează peste 12.000.000 lei, fiind cea mai mare sumă alocată vreodată acestei unități. Pentru anul 2022, din excedentul bugetar al anului anterior, de la bugetul local și dintr-un împrumut au mai fost alocați:
– 7, 28 milioane lei – Ambulatoriul de Specialitate;
– 3,5 milioane lei – Pavilionul Central al Spitalului „Elena Beldiman”;
– 2,5 milioane lei – Secția Pediatrie;
Sari la conținut