CONTINUĂM ÎNNOIREA BÂRLADULUI

Marți, 10 ianuarie, la Primăria Bârlad a fost semnat contractul de execuție pentru modernizarea și extinderea Grădiniței cu program prelungit nr. 2.
Investiția este parte componentă din Proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative” și va fi realizată de Asocierea SC Urban Proiect – SC KTZ Edil Internațional SRL – SC Electricopet SRL.
”Iată că mai facem un pas considerabil în procesul de îmbunătățire și adaptare la standarde civilizate a condițiilor din învățământul bârlădean, pe care l-am început încă din 2016. Copiii care merg acum la Grădinița nr. 2, precum și generațiile viitoare care vor frecventa această unitate, se vor putea bucura de o clădire și mai mare decât cea existentă, cu funcțiuni moderne, bine utilată cu echipamente și materiale care asigură confort maxim și reducerea cheltuielilor. Clădirea grădiniței este construită în anii ‘70 și, la fel ca cele mai multe unități de învățământ din Bârlad nu a beneficiat niciodată de reabilitare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Valoarea lucrărilor de reabilitare și extindere a Grădiniței nr. 2 este de aproape 7,1 milioane lei (fără TVA).
Termenul de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Clădirea, care are acum o suprafață construită de 693 mp, va fi extinsă cu un nou corp, de 143 mp.
Va fi termoizolată la interior cu vată minerală de 25 cm și la exterior cu vată bazaltică de 12,5 cm; vor fi montate panouri solare și fotovoltaice, așa încât comunitatea locală nu va mai plăti niciun leu pentru curentul electric; va fi construită o nouă șarpantă, un nou acoperiș, fundația va fi hidroizolată, vor fi înlocuite ferestrele și ușile cu unele din termopan pe cadre din aluminiu. De asemenea, vechile corpuri vor fi recompartimentate, vor fi refăcute căile de acces și aleile exterioare, parcul de joacă etc.
Grădinița are 7 grupe, găzduiește 140 de copii și are un personal format din 21 de persoane.

 

Consultare publică pentru elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Bârlad (SIDU) 2020-2027

Stimați bârlădeni,

Municipalitatea locală inițiază o consultare publică prin intermediul unui chestionar necesar elaborării Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Bârlad (SIDU) 2020-2027. 

Sunteți invitați să participați la acest demers prin completarea chestionarului pe care îl veți regăsi în link-ul de mai jos. Chestionarul este anonim și se adresează doar persoanelor care locuiesc în Municipiul Bârlad, cu vârsta de cel puțin 18 ani.

Vă mulțumim!

Sari la conținut