Ultimele noutăți

Comunicat de presă 27.06.2018

Investiții locale aproape de finalizare

Zilele trecute, Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, a verificat, în teren, stadiul lucrărilor de construcție a Sălii de sport de la Școala Gimnazială ”Iacov Antonovici”, precum și pe cel al lucrărilor de montaj a unor balustrade metalice pe unele străzi din Cartierul Țuguiata II.

Astfel, la sala de sport a instituției de învățământ menționate s-a constatat că obiectivul este finalizat în proporție de peste 80%, majoritatea lucrărilor care mai sunt de realizat fiind în desfășurare la acest moment. Cu toate acestea, au fost totuși constatate întârzieri la termenul final de execuție, motivele invocate de constructor fiind de ordin tehnic.

”Chiar dacă mai multe operațiuni sunt deja finalizate în totalitate, mai sunt suficiente lucruri de făcut, motiv pentru care investitorul, respectiv Compania Națională de Investiții, a ajuns la concluzia că termenul de finalizare a investiției va fi depășit. Acum, lucrările s-ar putea finaliza, în baza autorizației emise de investitor, până cel târziu în luna septembrie a acestui an. Am discutat atât cu cei care realizează construcția, cât și cu proiectantul și am primit asigurări că decalajele înregistrate vor fi reduse în perioada următoare. Eu sper totuși să ne încadrăm în acest nou termen și să nu mai apară alte probleme”, a spus primarul DUMITRU BOROȘ.

Reamintim că proiectul sălii de sport, care va avea o capacitate de 180 de locuri și va fi prevăzută și cu o tribună, a demarat în luna septembrie a anului 2016, are o valoare de peste 3,7 milioane lei, fără TVA și un termen de execuție de doi ani.

Totodată, Primarul DUMITRU BOROȘ a verificat și stadiul în care se află lucrările de montaj a unor balustrade metalice pe strazile Gladiolelor, Garofiței, și Castanilor. Cele trei artere fac parte dintr-un proiect amplu de montaj balustrade, care va fi implementat pe toate străzile din oraș care au o declivitate mai mare de 8%. În total, astfel de balustrade metalice vor fi montate pe o lungime de circa 2,3 kilometri, pe unul sau două trotuare de pe 23 segmente de străzi, atât din Cartierul Țuguiata II, cât și din cartierele Bariera Puiești, Complex, Extindere Complex și Deal II.

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

Sari la conținut