Ultimele noutăți

Clădirea viitorului Palat Cultural din Bârlad intră în renovare

Obiectivul de investiții „Reabilitarea, restaurarea și consolidarea clădirii «Palatul Cultural Bârlad »” va primi finanțare prin Programul Național de Consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.
„Vestea vine într-un moment în care, pe bună dreptate, nimeni nu se mai așteaptă ca acest edificiu să mai aibă vreo șansă de reabilitare. Clădirea, care este monument istoric, se află acum într-o avansată stare de degradare și mulți nici nu mai îndrăzneau să o ia în considerare. Numai că, în doar câteva zile de la momentul în care ni s-au solicitat clarificări suplimentare, la cererea pe care am depus-o pe data de 07 februarie, ne-am dat seama că doar dacă avem curaj putem face lucruri importante pentru oraș. Este o reușită a echipei care a muncit la acest proiect, dar mai ales a întregului oraș, care, iată, primește un frumos și bine-meritat cadou la început de primăvară! Sunt convins că în cel mult trei ani Palatul Culturii va găzdui instituții de profil locale și chiar va deveni un pol cultural pe măsură”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Valoarea totală a investiției va fi de aproape 29,3 milioane lei, din care circa 28 milioane lei vor fi suportați de la bugetul de stat, diferența fiind acoperită din bugetul local. Durata de implementare a obiectului este de 36 de luni, timp în care imobilul va fi reconsolidat și reîncadrat din clasa II risc seismic la fără risc seismic. Lucrările se vor desfășura pe o suprafață totală de 1.405 metri pătrați și vor începe imediat ce se vor termina toate procedurile prevăzute de lege.
Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad
Sari la conținut