Ultimele noutăți

NUNTA DE AUR – 50 DE ANI DE CASATORIE

Joi, 29 septembrie, peste 150 de cupluri din Bârlad, care celebrează 50 de ani de la căsătorie, au fost sărbătorite de Primăria Bârlad și de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) ”Elena Cuza”.
Cuplurile sărbătorite sunt cele care au împlinit o jumătate de secol de căsătorie în ultimii 3 ani, organizarea Nunții de Aur nefiind posibilă în perioada pandemiei.
A fost o zi încărcată de emoții, care a început la Biserica ”Sf. Ilie”, acolo unde un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Vasile Lăiu, a oficiat o slujbă de binecuvântare a perechilor ”de aur”, în cadrul căreia nași simbolici au fost primarul Dumitru Boroș și Nicolae Mihai, președintele CARP Bârlad.
La final, cuplurile au primit diplome, flori, câte o atenție financiara și multe felicitări din partea organizatorilor.
”Ce este interesant în viața dumneavoastră este că întotdeauna ați găsit soluții la problemele vieții. Și ați găsit și resortul de a merge mai departe. Împreună. Pentru că sunt și cazuri în jurul nostru, când doi soți s-au lovit de un obstacol, au găsit soluția dar au mers mai departe despărțiți. Dumneavoastră, care ați mers mână în mână, sunteți adevărate modele de viață, mai ales în aceste vremuri în care instituția căsătoriei este tot mai des atacată. Dumneavoastră dovediți că există dragoste și că ceea ce s-a fundamentat prin iubire este trainic. Dumnezeu să vă dea sănătate și viață lungă. Vă doresc să vă respectați și să vă iubiți în continuare. La mulți ani”, le-a transmis primarul Dumitru Boroș celor prezenți.
”Simbolul acestei aniversări este unul dintre cele mai valoroase și mai scumpe metale – Aurul. Aurul reprezintă ceva ce a fost realizat prin muncă grea. O căsătorie de 50 de ani este o mare valoare care s-a format de-a lungul anilor prin muncă grea. Oameni care trăiesc împreună de o jumătate de secol și-au dovedit dragostea, respectul, încrederea și devotamentul reciproc.
Mariajul înseamnă înainte de toate asumare totală, curaj, statornicie, fidelitate și sinceritate, dar cel mai mult răbdare, înțelegere, milă și îngăduință pentru celălalt, spirit de jertfă și credință vie! Din acest motiv ne înclinăm cu respect în fața acelora dintre membrii noștri și membri, din Municipiul Bârlad și Sucursalele Asociației noastre, care au împlinit 50 de ani de căsnicie; dragostea dumneavoastră ne inspiră, ne dă speranță și curaj. Pentru noi reprezentați un model și un ideal spre care perpetuu tindem. Astfel, nu ne mai rămâne decât a vă ura un călduros „La mulți ani”, dorindu-vă în continuare căsnicie fericită, plină de pace și de împliniri! Chemăm cu smerenie pe Dumnezeu a vă binecuvânta și a vă îndeplini toate dorințele spre bun folos și neîncetat a vă conduce către mântuire și viața cea veșnică. Felicitări! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a transmis Nicolae Mihai, președintele CARP Bârlad.
Sari la conținut