Ultimele noutăți

ZIUA EROILOR!

Autoritățile bârlădene au marcat Ziua Eroilor!
Joi, 2 iunie 2022, primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a participat la un ceremonial militar și religios prilejuit de Sărbătoarea Înălțării Domnului – ZIUA EROILOR.
La manifestările care s-au desfășurat la Monumentul Eroilor Neamului din zona ”Cerbul de Aur” au mai participat senatorul PNL Mihai Iulian Bîca, viceprimarul Ana-Maria Vintilă, consilieri municipali, funcționari din Primăria Bârlad, membri ai partidelor politice, precum și reprezentanți ai diverselor instituții din Bârlad.
Evenimentul a debutat cu primirea oficialităților, după care un sobor de preoți, condus de preotul Vasile Lăiu, protopopul de Bârlad, a oficiat o slujbă religioasă în memoria celor care, de-a lungul timpului, și-au dat viața pentru patrie. Festivitatea a continuat cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor Neamului din partea primarului Dumitru Boroș, a Consiliului Local Bârlad, a Senatului României (prin senatorul Iulian Mihail Bîca), a Garnizoanei Bârlad, partidelor politice, Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale, Asociației Militarilor în Rezervă și în Retragere – Filiala Bârlad.
”Într-un context în care războiul a devenit o realitate atât de neașteptată și de crudă la granițele noastre geografice, când vedem cu câtă determinare și dârzenie niște oameni, până mai ieri cu grijile obișnuite pe care le avem noi acum, luptă cu toată ființa pentru integritatea țării lor, gândul meu de astăzi se îndreaptă către eroii României cu și mai multă recunoștință. Realizăm mai mult decât oricând dimensiunea uriașă a jertfei românilor care și-au frânt aripile libertății și ale vieții în lupte, întemnițați, căzuți în teatre de operații, în misiuni de eliberare și de apărare. Datorită lor existăm noi acum. Grație lor avem drepturile și beneficiile de astăzi, grație lor ne putem crește copiii în liniște și grație lor suntem proprii noștri stăpâni.
Întocmai cum Isus s-a înălțat la Cer pentru a desăvârși opera de izbăvire și de mântuire începută pe pământ, așa și eroii neamului nostru se înalță în sufletul nostru spre a face din faptele lor de vitejie felinare care să ne lumineze calea de care, uneori, ne rătăcim. Hristos s-a înălțat! Cinste Eroilor Neamului!”, este mesajul primarului Dumitru Boroș transmis cu ocazia Zilei Eroilor.
Edilul-șef a ținut să le mulțumească tuturor bârlădenilor care și-au făcut timp pentru a asista la manifestare, precum și celor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea evenimentului. Festivitățile de la Monumentul Eroilor Neamului s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare din cadrul Garnizoanei Bârlad, însă ”ostilitățile” au continuat la Cercul Militar unde a fost vernisată o expoziție de uniforme militare românești, numismatică și medalistică. Expoziția va fi deschisă publicului zilnic (cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică), între orele 10 și 14, până miercuri (inclusiv) 8 iunie.
Sari la conținut