Zilele „Alexandru Ioan Cuza”, la Bârlad!

Cele trei zile de manifestări dedicate împlinirii a 204 ani de la nașterea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza s-au încheiat astăzi, 20 martie, cu o amplă manifestare organizată de Primăria și Consiliul Local Bârlad, cu sprijinul Garnizoanei și Cercului Militar Bârlad.
Astfel, începând cu ora 11.00, la bustul Domnitorului din fața Cercului Militar a avut loc un ceremonialul religios și militar, cu depuneri de coroane, la care au participat autoritățile locale și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și de cultură din Bârlad, și nu numai.
Manifestarea a continuat în incinta Cercului cu alocuțiuni susținute de: prof. Costel Pascaru, prof. dr. Laurențiu Chiriac, prof. Oltea Rășcanu Gramaticu și primarul Dumitru Boroș, care a ținut să puncteze menționeze importanța mometului.
„Avem o datorie care ne onorează și care ne face mândri să o purtăm: evocarea personalității, a vieții și a activității celui mai de seamă fiu al Bârladului: Domitorul Alexandru Ioan Cuza. An de an, înaintea și mai ales în ziua de 20 martie, sentimentele de mândrie și recunoștință din fiecare bârlădean în parte se menifestă prin evocarea adevărului istoric al vieții, carierei politice și mai ales a faptelor și moștenirii pe care ne-a lăsat-o, tuturor, Domnitorul Unirii Principatelor Române. Faptul că ne-a adunat în număr atât de mare cinstește cu adevărat memoria lui Cuza și arată națiunii întregi de ce suntem toți bârlădenii mândri de faptul că el s-a născut la Bârlad, după cum indică toate izvoarele istorice”, a transmis primarul Dumitru Boroș.
De asemenea, din inițiativa Primăriei și Consiliului Local Bârlad a avut loc și premierea laureaților Concursului „Al. I. Cuza, Unirea și Bârladul”, marele trofeu fiind adjudecat de Școala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad și Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.
Cei prezenți s-au bucurat de un moment artistic susținut de grupul folk „Dacii Liberi”, coordonat de prof. Constantin Corneliu Pleșu și de vernisarea celor două expoziții dedicate Domnitorului: Expoziția de pictură, grafică și sculptură a elevilor Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” și Expoziția „Epoca lui Cuza oglindită în medalistică, cartofilie și filatelie”, organizată de Societatea Numismatică Română, Secția Bârlad și Asociația Filatelică „Tutova”.
Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad
Sari la conținut