Ultimele noutăți

Vizita – Ministrul Simona Bucura-Oprescu!

Vineri, 31 mai, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a efectuat o vizită oficială în municipiul Bârlad, acolo unde a discutat cu autoritățile locale despre măsurile de sprijin social și de ocupare a forței de muncă, dar și despre posibilitățile de identificare a unor soluții pentru problemele specifice cu care se confruntă comunitatea locală.
Prima oprire a fost la Primaria Bârlad, acolo unde ministrul Muncii a discutat cu primarul Dumitru Boroș. De aici, delegatia, careia i s-a alaturat si seful executivului barladean, a mers la Casa de Ajutor Reciproc „Elena Cuza” Bârlad.
Ministrul Simona Bucura-Oprescu le-a transmis celor prezenți că procesul de evaluare și digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid.
A urmat o scurtă întâlnire cu beneficiarii Complexului de Servicii Comunitare de la Bârlad, apoi o vizită la Casa Esme, unul din proiectele majore ale Asociației Myosotis Bârlad, unde 43 de copii beneficiază de servicii de logopedie, terapie cognitiv-comportamentală, terapie senzorială, ludoterapie și terapie de tip interacţiune-intensivă.
Au urmat întrevederi cu primarul Dumitru Boroș și cu reprezentanții firmei Rulmenți S.A. Bârlad.
În cadrul celor două întâlniri, ministrul Muncii a subliniat importanța colaborării dintre administrația centrală și cea locală pentru a asigura implementarea eficientă a programelor de protecție socială și de creare a locurilor de muncă.
Sari la conținut