Vizita Excelenței Sale Hans Klemm, Ambasador al SUA în România

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 21.04.2019

Excelența Sa, Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România, în vizită la Bârlad

Vineri, 19 aprilie 2019, Municipiului Bârlad a primit vizita Excelenței Sale Hans Klemm, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Înaltul oficial a vizitat câteva obiective din localitate și a fost primit la Primăria Municipiului Bârlad de către primarul Dumitru Boroș, viceprimarul Roxana Miron-Feraru și mai mulți consilieri locali.

Programul Excelenței Sale Hans Klemm în municipiu a debutat cu o vizită la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, unde s-a întâlnit cu elevi și cadre didactice ale instituției. A urmat apoi o vizită la Primăria Municipiului Bârlad, care a durat circa 45 de minute. În tot acest timp, primarul Dumitru Boroș i-a prezentat distinsului oaspete, pe scurt, localitatea, l-a invitat să scrie în Cartea Municipiului Bârlad și i-a înmânat o plachetă în semn de recunoștință pentru onoarea pe care le-a făcut-o bârlădenilor incluzând și localitatea noastră în itinerariul vizitei sale prin județ.

„Am primit cu deosebită onoare vizita Excelenței Sale Hans Klemm, căruia i-am mulțumit că a ales să se oprească și în municipiul Bârlad, cu ocazia vizitei oficiale pe care a făcut-o în județul Vaslui, însoțit de doamna viceprim-ministru Ana Birchall, domnul deputat Adrian Solomon și domnul secretar de stat Tudor Buzatu. Excelența Sa a asigurat, dacă mai era nevoie, de relații diplomatice excelente între Statele Unite și România, context în care a vorbit, și la Bârlad, despre continuarea parteneriatelor, pe toate planurile, dintre țările noastre. Lucru care nu poate decât să ne bucure, având în vedere că printre aceste parteneriate se numără inclusiv investițiile americane în capitalul socio-cultural al României. Pornind de aici, în ce privește strict Bârladul, i-am propus Excelenței Sale, care a și acceptat, să ne sprijine în reluarea relațiilor de prietenie cu orașul Flemington, din New Jersey, cu care suntem înfrățit încă din anul 1993, dar cu care am pierdut legăturile de ceva vreme”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Vizita Înaltului oficial american s-a terminat, în jurul orei 19.00, cu un periplu la Muzeul „Vasile Pârvan” și la Pavilionul muzeal „Marcel Guguianu”.

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

 

 

Sari la conținut