Ultimele noutăți

Ștafeta Veteranilor INVICTUS, la Bârlad!

La invitația conducerii Garnizoanei Bârlad, primarul Dumitru Boroș a primit, astăzi, în premieră la Bârlad, „Ștafeta Veteranilor INVICTUS”.
Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor Neamului, din zona „Cerbul de aur”, în jurul orei 16.00, când voluntarii INVICTUS din Batalionul 83 LAROM „Bogdan I” au finalizat traseul Focșani – Bârlad. Ștafeta a fost predată, inițial, primarului Dumitru Boroș, după obiceiul practicat în toate localitățile unde aceasta a poposit. Ulterior, aceasta le-a fost înmânată voluntarilor INVICTUS din Regimentul 52 Artilerie „General Alexandru TELL” și celor ai Batalionului 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Teleman” din Huși. Aceștia vor alerga pe distanța de 95 de kilometri pentru a o duce, pe traseul Bârlad – Puiești – Dragomirești până la Bacău.
„În primul rând, vă urez bun-venit în orașul natal al unuia dintre cei mai seamă oameni de arme și de stat ai neamului, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Apoi, vreau să vă felicit sincer, în numele tuturor bârlădenilor, pe toți voluntarii participanți la acest eveniment pentru efortul depus în memoria eroilor care s-au jertfit pentru idealurile României. Suntem mândri de dumneavoastră și în numele meu și al membrilor Consiliului Local Bârlad vreu să vă înmânez o plachetă omagială în semn de apreciere și respect pentru felul în care cinstiți, an de an, veteranii și eroii neamului. Ceea ce faceți dumneavoastră ne umple de respect! Vă mulțumim pentru că ați ales, în premieră, să vă opriți la Bârlad, în fața unui monument pe care l-am dedicat tuturor celor care și-au dat viața pentru ca noi, astăzi, să trăim în pace pe meleagurile strămoșești! Drum bun, în continuare și să ne revedem sănătoși și anul viitor! Am onoarea să vă salut!”, s-a adresat primarul Dumitru Boroș celor care au predat și primit ștafeta.
„Activitatea se desfăşoară în fiecare an în perioada 01-25 octombrie şi la ea participă voluntari din Ministerul Apărării Naţionale şi alte structuri ale sistemului naţional de apărare, din asociaţii sportive şi organizaţii non-guvernamentale. Cele trei trasee pe care se aleargă însumează peste 3.500 de kilometri iar pe parcursul lor participanții poposesc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor români. Punctul final al ștafetei, unde cele trei trasee se întâlnesc, este municipiul Carei, la Monumentul Ostașului Român, pe data de 25 octombrie, de Ziua Armatei României. GO INVICTUS!”, au transmis reprezentanții Garnizoanei Bârlad.
Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad
Sari la conținut