Ultimele noutăți

Stadiu Varianta Ocolitoare Bârlad

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 27.03.2019

 Stadiul la zi al Proiectului „Varianta de ocolire a Bârladului”

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, recent, la nivelul factorilor decizionali a avut loc o nouă întâlnire pentru realizarea obicetivului de investiții „Proiectare și execuție varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”.

Astfel, după demararea etapei de descărcare arheologică de pe traseul pe care îl va urma viitoarea variantă de ocolire a municipiului Bârlad, săptămâna trecută, la sediul Secției L2 Bârlad, a fost convocată o comisie pentru o vizită în teren în vederea obținerii autorizației de execuție, din partea Regionalei de Căi Ferate Iași. În această comisie au fost invitați să ia parte reprezentanți ai proiectantului, executantului lucrării, beneficiarului, Consiliului Județean Vaslui și ai SC Telecomunicații CFR SA. Din partea Primăriei Bârlad, la întâlnire a participat primarul Dumitru Boroș și Cezar Chiper, director tehnic al instituției.

„Întâlnirea a avut drept scop obținerea unor avize de amplasare de la Căile Ferate, având în vedere că pe traseul viitoarei variante de ocolire a orașului se vor efectua lucrări de traversare a arterelor de cale ferată de la nordul și sudul municipiului. Faptul că s-a făcut și acest pas nu poate decât să ne bucure, întrucât acest lucru înseamnă că activitatea este în grafic și la finalul celor opt luni de proiectare s-ar putea începe efectiv lucrările la, poate, cel mai așteptat obiectiv de investiții al Bârladului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, începând cu data 05.11.2018, a început efectiv curgerea termenului de 8 luni pentru  proiectarea obiectivului, iar la finalul acestui proces începe termenul de execuție a lucrării, care este de 22 luni. Lucrarea are 5 ani garanție și, potrivit Contractului „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, ASOCIEREA S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. – S.C. TASS INFRA LOGISTIC S.R.L. a câștigat licitația pentru construcția obiectivului cu prețul de 132.050.652,68 lei, fără TVA.

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

DSC_0222

Sari la conținut