Sfârșit de săptămână marcat de evenimente culturale, artistice și de divertisment

Week-end-ul trecut a fost marcat, la Bârlad, de o serie de evenimente în care cultura s-a împletit cu arta, tradiția, dar și cu divertismentul, evenimente care s-au desfășurat sub tutela municipalității locale.
Ziua de sâmbătă a fost destinată exclusiv culturii.
La Centrul ”Mihai Eminescu”, a avut loc întrunirea lunară a Clubului de poezie ”Cristian Simionescu”. Invitata, scriitoarea Florentina Loredana Dalian, din Slobozia, le-a vorbit participanților despre dificultățile întâmpinate când a început să scrie, despre ceea ce a publicat până în prezent, dar și despre proiectele editoriale pe care le are în lucru.
Profesorul Gruia Novac a prezentat câteva aprecieri critice privind proza și poezia publicate de Florentina Dalian.
De asemenea, la Centrul de Informare și Documentare a Regimurilor Totalitare din România „Casa Dej” Bârlad, a avut loc dezbaterea ”Fenomenul colectivizării. Impactul în societatea românească”.
Invitați au fost prof. Sorin Langu, de la catedra de istorie a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Galați, și prof. dr. Cristian Onel, care le-au vorbit participanților despre procesul colectivizării din Romania, cu toate dramele si implicațiile sale.
Evenimentul s-a bucurat și de prezența mai multor elevi bârlădeni, care au pus nenumărate întrebări despre metodele de represiune utilizate de comuniști.
Tot sâmbătă, a avut loc lansarea unui nou număr al revistei ”Academia Bârlădeană”, la sediul celei mai vechi societăți literare din Bârlad.
Iubitorii de tradiții, dar și bârlădenii dornici de divertisment au avut parte de trei zile pe cinste, la prima ediție a Festivalului ceaunelor. De vineri și până duminică, pădurea din Cotu Negru a fost gazda unor spectacole autentice de folclor susținute cu admirabil talent de artiști populari din Solești și Pogonești.
”Lună de lună, la Bârlad au loc evenimente în care încercăm să le oferim localnicilor spațiu și prilejuri pentru suflet. Dacă evenimentele de divertisment nu sunt prezente întotdeauna, cu siguranță activitățile culturale nu lipsesc niciodată din calendarul lunar al municipalității bârlădene. Aproape că nu există săptămână fără o lansare de carte, un simpozion, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere. Pentru mine, ca primar, este o bucurie să văd cum bârlădenii mențin ștacheta, indiferent de vremuri, la nivelul care a consacrat Bârladul ca oraș cu o pronunțată identitate culturală”, a declarat primarul Dumitru Boroș
Sari la conținut