Ultimele noutăți

Secția de limbi străine și tineret, deschisă publicului

MUNICIPIUL BÂRLAD
Secție Limbi Străine-Informare publică 01.09.2020

Secția de Limbi Străine și Tineret și-a deschis porțile pentru public

Luni, 31 august, a fost inaugurată Secția de Limbi Străine și Tineret a Bibliotecii Municipale „Stroe Belloescu”. Cu peste 3.000 de volume, noua secție se adresează tuturor iubitorilor de carte în limba engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană și rusă.
Evenimentul s-a desfășurat cu începere de la ora 10.00. Noua secție a bibliotecii își va primi cititorii la primul etaj al clădirii Cinematografului „Victoria”, intrarea sudică. La deschiderea oficială au fost prezenți primarul Dumitru Boroș, viceprimarul Roxana Miron-Feraru, profesorul Gheorghe Gherghe, precum și personalul bibiotecii municipale, însoțit de câțiva voluntari ai instituției.
„Intenția noastră era ca această secție să își deschidă porțile pentru public încă din luna mai, când ar fi trebuit să aibă loc Zilele Culturale ale Bârladului. Cum acest eveniment cultural major pentru municipiu nu a mai avut loc, am amânat inaugurarea până pe data de 31 august, când celebrăm și Ziua Limbii Române. În acest context, venim în sprijinul tuturor iubitorilor de limbi străine, știut fiind faptul că bârlădenii, și românii prin definiție, mereu au avut înclinații spre cunoașterea altor culturi și civilizații și au știut totdeauna să comunice pe oriunde au ajuns în lume. Tineretul este viitorul acestei țări iar sprijinul nostru pentru dezvoltarea lui intelectuală trebuie să fie constant și necondiționat”, a spus primarul Dumitru Boroș.
De menționat că mai bine de 2.000 de volume în limba engleză au fost donate secției nou-înființate de Asociația Childsʼ Life. Acțiunea s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

 

Sari la conținut