Ultimele noutăți

Șansă neașteptată pentru Casa Cuza

Casa Cuza va putea fi reabilitată grație senatorului Mihail Iulian Bîca și a deputatului Tudor Polak.
La dezbaterile privind Legea bugetului pe 2023, care au avut loc astăzi, în plenul reunit al celor două Camere din Parlament, cei doi parlamentari liberali au depus un amendament privind alocarea sumei de 1.450.000 de lei pentru reabilitarea, restaurarea si consolidarea Monumentului Istoric „Casa Cuza”.
Potrivit documentației prin care au fost stabiliți indicatorii tehnico-economici ai investiției, Casa Cuza are nevoie de 2,7 milioane lei pentru a fi salvată, iar finanțarea obținută de cei doi parlamentari asigură mai bine de jumătate din această sumă.
”Le mulțumesc în numele bârlădenilor domnilor Mihail Iulian Bîca și Tudor Polak, pentru gestul minunat de a direcționa acești bani către salvarea acestei case simbol. Anul viitor se împlinesc 150 de ani de la moartea lui Cuza, iar un mod mai sublim de a onora memoria celui care a unit Moldova cu Țara Româneacă nu ar fi existat.
Pentru restul sumei de care este nevoie, sunt trei posibilități: fie o alocăm de la bugetul local, fie o includem într-un program multianual de finanțare, fie așteptăm ca efortul nostru să primească și sprijin guvernamental, cu atât mai mult cu cât Unirea Principatelor Române a fost un act de pe urma căruia a beneficiat întreaga Românie, nu doar Bârladul”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Sari la conținut