Ultimele noutăți

S-au eliminat majorările de întârziere pentru toate taxele și impozitele locale!

La inițiativa primarului Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, toți bârlădenii, precum și agenții economici locali, care nu și-au plătit până în prezent taxele și impozitele locale, au acum posibilitatea de a o face, fără a mai plăti majorări de întârziere.
„Venim în sprijinul mediului de afaceri local, dar mai ales al oricărui cetățean care până în acest moment, din varii motive, nu a reușit să își achite taxele și impozitele locale. Tuturor le întindem o mână de ajutor pentru că știm foarte bine că sunt momente în viață când oricine se poate confrunta cu dificultăți financiare și astfel alege să își dirijeze resursele către rezolvarea unor probleme urgente. De aceea, în ședința Consiliului Local Bârlad, care a avut loc pe 31 august, le-am propus colegilor consilieri două proiecte de hotărâre prin care, atât persoanele fizice, cât și cele juridice să fie scutite de la plata penalităților de întârziere. Inițiativa a fost susținută prin vot și, prin urmare, îi așteptăm pe toți bârlădenii să își plătească obligațiile fiscale la cuantumul la care au fost ele stabilite la începutul anului. În acest fel, bugetul local, din care plătim tot ceea ce se face pentru oraș, va avea un flux constant al încasărilor, iar contribuabilii nu mai sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Mai trebuie spus că, în cazul persoanelor juridice, PFA-urilor, II-urilor, IF-urilor, asociațiilor, fundațiilor și altor entități de drept privat care au calitatea de contribuabil a fost aprobată o Schemă de Ajutor de Minimis pentru ca acestea să poată beneficia de eliminarea majorărilor de întârziere.
Cele două proiecte pot fi consultate la link-urile de mai jos:
Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad
Ar putea fi o imagine cu text care spune „ÎNCASĂRI IMPOZITE ȘI TAXE CASAKI 21 IMPOZITE ȘI TAXE 2 IIUZIL TAXE”
Sari la conținut