Reabilitare și Refacere Trotuare în Bârlad

 MUNICIPIUL BÂRLAD

 Informare publică 13.11.2018

 Investițiile din bani publici nu sunt și nu vor fi un secret

 Întrucât în spațiul public se încearcă inocularea ideii că „bombardamentul cu informări publice”, ce vine dinspre Primăria Bârlad și se adresează direct cetățenilor, probabil ar dăuna credibilității unor publicații locale, Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, face următoarele precizări:

  1. De la începutul mandatului său și până în prezent, primarul Dumitru Boroș a decis ca orice sumă cheltuită din bugetul municipiului Bârlad să fie făcută publică, fără excepție;
  2. Faptul că, recent, s-a decis informarea opiniei publice despre reabilitarea/refacerea unei esplanade („Tineretului”) intens circulate a orașului este doar o continuare a transparenței decizionale asumate de primarul Boroș;
  3. Deși în localitate mai sunt încă persoane care, fie nu vor, fie nu le convine să vadă, opinia publică a fost informată despre reabilitarea mult mai multor trotuare. Reamintim, așadar, că lista cu străzi ale căror trotuare au fost reabilitate sau refăcute în totalitate, numai în ultimul an, se prezintă, în realitate, astfel:

Nicolae Iorga – trotuare pavate

Vasile Lupu (segment) – trotuare pavate

Nicolae Bălcescu – trotuare pavate

Carpați – segment spre Primăverii – trotuare asfaltate

Hotin – bordurare și trotuare asfaltate

Locotenent Major Martac Ioan – bordurare și asfaltare

Nicolae Tonitza – asfaltare și refacere trotuare

Vergeze – reabilitarea străzii și asfaltarea trotuarelor

Mihail Kogălniceanu – bordurare și asfaltare trotuare

Constantin Costache – bordurare și asfaltare trotuare

Vasile Pârvan – asflatare trotuare zona Bisericii „Sf. Spiridon”

Vasile Pârvan – Capela „Înălțarea Domnului” – bordurare și asfaltare trotuare

  1. Tot la capitolul refacere/reabilitare trotuare, prin bordurare, asfaltare sau pavare, mai trebuie spus că lungimea totală pe care s-a intervenit în 2018 a fost de peste 6 kilometri. Lucrările vor continua și anul viitor, pe alte trotuare, atât în zona centrală a municipiului, cât și în alte zone unde se va impune iar cetățenii orașului vor fi informați în permanență despre toate aceste lucrări.

Notă: Parte a acestei informări este și o succintă selecție de imagini, care prezintă doar unele din trotuarele reabilitate în oraș în ultimii doi ani.

 

                            Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Sari la conținut