Premiere Elevi Olimpici

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 10.10.2019

Tot mai mulți elevi care fac cinste Bârladului 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, pentru a patra ediție a Galei Olimpicilor Bârlădeni, care a avut loc miercuri, 9 octombrie, în cadrul căreia au fost premiați elevii cu rezultate bune și foarte bune la olimpidele școlare din anul școlar 2018-2019, fondul de premiere a fost din nou suplimentat.

Astfel, după ce la ediția de anul trecut, la inițiativa primarului Dumitru Boroș, s-a decis majorarea cuantumului burselor acordate, și anul acesta a crescut suma destinată premierii laureaților. În total, pentru cei care au urcat pe podiumul Galei (locurile I, II, III și mențiune), s-au alocat de la bugetul local cu 5.000 lei mai mult decât în 2018, respectiv circa 35.000, întrucât numărul laureaților a crescut față de ediția de anul trecut. Olimpicii care au obținut premiul I au fost răsplătiți cu câte 1.000 de lei, cei care s-au clasat pe locul II au primit câte 800 de lei iar premiile III au fost recompensate cu 600 de lei. Alți 26 de elevi care au obținut mențiuni la diferite olimpiade au primit câte 400 de lei fiecare. Totodată, un echipaj format din patru elevi care a obținut premiul I la Olimpiada animatorilor a fost recompensat cu suma de 2.000 lei, iar echipa de rugby mixt a Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”, formată din zece elevi, a primit suma de 3.000 lei. Premiile au fost acordate de primarul Dumitru Boroș, viceprimarul Roxana Miron-Feraru, dar și de o parte dintre consilierii locali. Evenimentul a fost dedicat Zilei Mondiale a Educației și a avut loc în sala mare a Cinematografului „Victoria”.

„Acești elevi minunați, alături de cadrele didactice îndrumătoare și, evident, cu susținerea părinților, sunt mândria Bârladului! Îi îndemn să rămână la fel de dedicați disciplinelor preferate, să nu precupețească niciun efort în a se autodepăși, întrucât educația este cea care le va asigura un viitor așa cum și-l doresc. Vreau să îi felicit, în primul rând pe ei, pentru perseverență și în egală măsură pe dascălii și părinții lor, care știu cel mai bine cât de important este să ai cu ce mândri. Mult succes, în continuare!”, a ddeclarat primarul Dumitru Boroș.

De asemenea, tuturor cadrelor didactice îndrumătoare, precum și conducerilor unităților de învățământ din care provin elevii laureați li s-au înmânat diplome de excelență, în semn de recunoștință.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Sari la conținut