Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, în dezbatere publică

Astăzi, la sala mică a Cinematografului „Victoria” din Bârlad a avut loc dezbaterea publică a primei revizii a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) a Municipiului Bârlad 2021-2027.
La întâlnire a putut participa orice persoană interesată care a prezentat propuneri și sugestii asupra aplicării tematicii mobilității urbane. Astfel, au fost prezenți simpli cetățeni, reprezentanți de la majoritatea instituțiilor publice locale și din partea furnizorilor de utilități și a serviciilor și direcțiilor Primăriei Bârlad, precum și conducerea municipiului, reprezentată de primarul Dumitru Boroș și viceprimar Ana-Maria Vintilă.
Prezentarea PMUD, care a durat circa o oră, a fost făcută de Adrian Covăsnianu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor iar la finalul acesteia mulți dintre participanți au venit cu sugestii și propuneri și chiar au avut o serie amplă de întrebări, lucru care a arătat cât de importantă a fost dezbaterea. În plus, din interesul arătat de participanți s-a desprins concluzia că problema mobilității urbane, de la deplasarea pietonilor și a bicicliștilor și până la scoaterea din oraș a traficului de tranzit, în special a celui greu, trebuie să își găsească o soluție cât mai urgent posibil.
„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru implicarea în această dezbatere atât de importantă și necesară pentru rezolvarea problemei numită lipsa mobilității urbane. După cum știți, municipiul are proiecte în implementare care vin să rezolve o parte din aspectele negative semnalate. Și mă refer aici la pistele de biciclete și scoaterea traficului greu din municipiu, prin finalizarea variantei de ocolire. Anul acestea, ambele obiective vor fi atinse! Dar, în perspectivă, trebuie să gândim, împreună, un plan cât mai bine pus la punct, astfel încât în momentul în care vor apărea finanțări pentru a continua dezvoltarea mobilității urbane, să fim pregătiți să le accesăm și să le implementăm. Orice sugestie și propunere pe care le-am primit sunt mai mult decât bine-venite, întrucât acest lucru demonstrează că doar dacă ne implicăm cu toții putem face ceva concret în direcția aplicării tematicii mobilității urbane în Bârlad”, a spus primarul Dumitru Boroș.
Prima variantă a PMUD va putea fi consultată, în scurt timp, pe toate canalele de comunicare ale Primăriei Municipiului Bârlad.
Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad.
Sari la conținut