Ultimele noutăți

Lucrările la Varianta Ocolitoare a Bârladului au ajuns la aproximativ 65%

Firmele care lucrează în prezent la construcția Variantei Ocolitoare a Bârladului s-au mobilizat în continuare și, ca urmare, au anunțat că stadiul actual de execuție a investiției a ajuns la circa 65%.
„Continui să merg periodic pe șantierul variantei de ocolire alături de celelalte autorități implicate pentru că sper din tot sufletul să existe un final fericit al acestei investiții, iar până atunci să nu mai existe sincope care să amâne ermenul de finalizare. De această dată, atât eu cât și domnul senator Iulian Bîca, am răspuns afirmativ invitației domnului Cătălin Urtoi, consilier al domnului ministru al Transporturilor, Sorin Mihai Grindeanu. Din discuțiile avute cu cei care lucrează am aflat că sunt șanse foarte mari ca anul acesta investiția să fie terminată. Astăzi, pe șantier erau zeci de persoane, de la ingineri până la șoferi, și zeci de utilaje. Se lucra în echipe, repartizate în diverse puncte de pe traseu, de la traversări, la poduri și podețe”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Delegația a mai fost informată și că a fost deja terminată stabilizarea și balastarea a mai bine de 7 km de drum, din cei 11 km cât va avea traseul șoselei și au fost executate rigole betonate pe distanțe mari, de o parte și pe alta a drumului.
„Am înțeles că munca cea mai migăloasă, la care se lucrează acum și care va mai dura, este la realizarea podurilor și pasajelor. În aceste puncte, terenul a fost înălțat considerabil și va mai fi nevoie de asemenea supraînalțări. Este vorba de mii și mii de metri cubi de pământ și de balast, de sute de transporturi cu umplutură și alte sute de tone de fier-beton care reprezintă structura de rezistență a podurilor. Practic, după ce se trece de această fază va fi mult mai ușor și mai rapid. Ne dorim acest lucru pentru a putea scoate, în sfârșit, traficul greu din oraș. Noi ne apropiem de finalizarea lucrărilor pe Bulevardul Epureanu și ar fi extrem de bine dacă atunci când redeschidem această arteră nu am mai avea trafic de tranzit. Finalul acestui an sper să vină cu vești bune pentru toată lumea, întrucât noi asfaltăm în oraș la standarde europene toate străzile importante, cu buget aproape identic cu cel al șoselei ocolitoare. Sunt două proiecte vitale pentru Bârlad, iar finalizarea lor concomitentă ne-ar aduce un dublu beneficiu: scăpăm de traficul greu și ne bucurăm de străzi nou-nouțe”, a mai declarat primarul Dumitru Boroș.
Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad
Sari la conținut