Lucrări VOB 13.08.2020

Lucrări VOB 13.08.2020

logo-primaria-barlad-300x1651

MUNICIPIUL BÂRLAD
Lucrări centură în desfășurare-Informare publică 13.08.2020

Lucrările la varianta de ocolire a Bârladului continuă!

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, astăzi, 13 august 2020, la o săptămână de la predarea amplasamentului viitoarei variante de ocolire a Bârladului, la sediul Primăriei Bârlad a avut loc o ședință tehnică la care au luat parte toți cei implicați în derularea acestui important obiectiv.
La întâlnire au participat reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (beneficiarul investiției), directorului general regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Dănuț Pilă, reprezentanți ai proiectantului și ai constructorului obiectivului de investiții, alți responsabili și primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș. Scopul întâlnirii a fost de a se informa beneficiarul, de către antreprenor, asupra etapelor parcurse în prima săptămână care s-a scurs de la predarea amplasamentului, dar și asupra activităților care vor urma în săptămâna viitoare, până la următoarea ședință tehnică.
”În primul rând am finalizat operațiunile de prelevare de probe de la gropile de împrumut iar acestea au fost trimise la analize pentru a se putea solicita certificatul de urbanism pentru excavații. Pe organizarea de șantier au fost aduse patru containere pentru birouri și mai urmează și altele, care sunt acum racordate la energie electriucă și alte utilități. Trasarea s-a finalizat pe primul segment, de 1,6 kilometri, pe care îl avem în lucru și s-a decopertat până acum suprafața de 80.000 de metri pătrați, de pe care, de asemenea, au fost prelevate probe de sol. Treptat, continuăm lucrul cu două buldozere, patru-cinci autocamioane și va intra în șantier, în scurt timp, și un excavatar, pentru deschiderea alor zone de lucru. Totodată, în această săptămână am finaliza și deminarea zonei aflată în lucru, dar au fost semnate și contractele de asistență tehnică arheologică. În fine, în paralel cu activitatea de decopertare, care văd că interesează publicul, noi mai lucrăm și la toată documentația pentru relocarea rețelelor electrice și de transmisiuni, o operațiune nu tocmai simplă”, au anunțat constructorii.
Pentru perioada următoare, respectiv până pe data de 21 august, când va avea loc o nouă ședință de lucru, antreprenorul a mai anunțat că lucrările vor continua în paralel cu celelalte etape tehnice stabilite prin contract de către beneficiar, și anume finalizarea listelor de cantități de materiale, întocmirea analizelor cu suprafețele de teren suplimentare pe care se va desfășura construcția, trmiterea spre avizare a proiectului de relocare a rețelelor și actualizarea listei cu personalul cheie al proiectului, de la managerul de proiect, șef de șantier, etc.
„În loc să punem cu toții umărul și să sprijinim, atât cât putem, acest proiect uriaș ca importanță pentru Bârlad, alegem, unii dintre noi, să dezinformăm și să lansăm în spațiul public tot felul de aberații, cum că nu se lucrează, că nu se face nimic, că sunt doar mișcări pentru a da bine în poze… Dar, bârlădenii serioși știu că, atât eu, personal, cât mai ales cei de la CNAIR, surpevizăm extrem de atent tot ce se întâmplă și susținem necondiționat derularea în cele mai bune condiții a acestui contract. Lansez o invitație deschisă oricui dorește să meargă pe șantier! Sunt acolo echipe de la Botoșani și Iași, care lucrează efectiv în șantier la decopertare și trasare, personal tehnic, care, deși nu lucrează la vedere, este angrenat în proiect. Analiza pe care au prezentat-o după numai o săptămână de la intrarea în șantier face parte din lucrul efectiv la varianta de ocolire. Sunt etape obligatorii de parcurs, pe care orice constructor care a edificat ceva la viața lui le cunoaște pe de rost. Așadar, realitatea este pe teren, nu în birouri și în fața calculatoarelor…! În fine, eu rămân ferm convins că acest proiect se desfășoară corect, în acest moment, motiv pentru care comentariile le las pe baza celor care chiar fac ceva și pun umărul în mod real la această investiție”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 186.557.576,44 lei.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

Sari la conținut