Informații Decizii Administrative 31.05.2019

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 Informare publică 31.05.2019

 Decizii luate la nivel local, cu impact major asupra locuitorilor Bârladului

 Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, în ultimele zile, la nivel local și județean s-au luat a luat o serie de decizii cu impact major pentru localnici.

Astfel, de pe data de 29 mai, a.c., Proiectul Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești – județul Vaslui”, care este coordonat de la nivel județean, a FOST SCOS LA LICITAȚIE, pe Sistemul Informatic Colaborativ pentru Mediul Performant de Desfășurare a Achizițiilor Publice (SICAP). După 30 de zile se va cunoaște numele executantului lucrărilor și data începerii acestora. Beneficiari vor fi locuitorii cartierelor Centru, Țuguiata, Bariera Puiești (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex Școlar, Munteni, Podeni și Gară, unde se vor efectua lucrări de  extindere și reabilitare a rețelelor de apă, precum și lucrări de canalizare și reabilitare a canalizărilor existente.

Pe data de 26 mai, a.c., s-a deblocat începerea lucrărilor de construire a blocurilor ANL (120 apartamente) din zona Bariera Puiești, odată cu scoaterea la licitație a lucrărilor de construire a unui zid de sprijin.

Pe data de 20 mai, a.c., a fost scos la licitație și Proiectul „Asfaltare și modernizare străzi – Cerbului, Muzelor, Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Ștefan Neagoe, Gheorghe Emandi, Opanez, Griviței, Ioan Codrescu”, o acțiune îndelung așteptată de locuitorii celor nouă străzi.

În ciuda informațiilor eronate lansate în spațiul public, primarul Dumitru Boroș dă asigurări că Proiectul „Extindere conductă gaze naturale presiune redusă pe străzile Henri Coandă, Anghel Saligny, Arhimede, Ciprian Porumbescu, Dosoftei, C. I. Parhon, Aleea Crângului și aleile de legătură 9, 10, 11, 12 și 13  din localitatea Bârlad, jud. Vaslui”, va continua fără niciun impediment, până la finalizarea acestuia.

În fine, de câteva zile, locuitorii străzii Grahilor au acces la apă potabilă, după ce puțul forat amenajat recent în zonă a fost deschis și funcționează la parametr normali.

       Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Sari la conținut