INFORMARE!

Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad a pierdut șansa de a primi fondurile necesare consolidării și reabilitării termice, după ce consilierii PSD prezenți la ședința Consiliului Local Bârlad, joi, 29 iunie, precum și consilierul independent Bogdan Ioan Sârbu, nu au aprobat proiectul de hotărâre premergător solicitării finanțării.
Proiectul viza repararea unei erori de măsurare a clădirii, cu scopul includerii imobilului în inventarul bunurilor ce aparțin domeniului public, etapă obligatorie în procesul de accesare de fonduri nerambursabile.
Clădirea Liceului ”Eminescu” necesită lucrări ample de eficientizare energetică, ce includ schimbarea ferestrelor, a ușilor, izolarea termică a pereților, a fundației, înlocuirea instalațiilor de electricitate și de încălzire, dotarea cu centrală termică modernă, cu panouri solare și aparate de aer condiționat.
Toate acestea ar fi dus la reducerea drastică a facturilor, dar mai ales la un confort sporit pentru elevii de acum și pentru generațiile viitoare de copii care vor învăța aici.
Au votat împotrivă/s-au abținut de la vot consilierii:
Aneta Vasilache (PSD)
Gabriela Plăcintă (PSD)
Mircea Leonte (PSD)
Ion Filip (PSD)
Sorin Răducanu (PSD)
Bogdan Sârbu (independent)
”Era o ocazie unică de a obține o finanțare, în primă fază pentru corpul B, pentru că sumele necesare sunt uriașe. Noi, cu bani de la bugetul local, nu ne-am permis decât să schimbăm acoperișul întregii clădiri. E puțin față de cât ar fi de făcut, dar și așa a fost un efort financiar considerabil. O finanțare europeană era exact ce ne trebuia, pentru că, după cum știm, doar cu proiectele cu fonduri nerambursabile am reușit să facem pașii către transformarea atât de așteptată care se întâmplă acum. Din păcate, iată cum unii dintre noi pun piedici propriului oraș”, a transmis primarul Dumitru Boroș.
Sari la conținut