Indicatoare Treceri cu Panouri Solare

 logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 29.07.2019

Treceri de pietoni mai sigure

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, recent, la toate trecerile de pietoni nesemaforizate, de pe Bulevardul Republicii, au fost montate indicatoare rutiere noi, prevăzute cu flash-uri alimentate de panouri solare.

În această primă fază, s-au achiziționat 35 de astfel de indicatoare, care au fost montate în principal la cele mai aglomerate treceri de pietoni, începând cu zona SC Rulmenți SA Bârlad, până în zona Confecții – Garnizoana Bârlad – strada Tecuciului.

„Acum, în paralel, inventariem și toate trecerile de pietoni de pe segmentele de trafic greu. Este vorba despre Epureanu – Nicolae Bălcescu – Dragos Vodă, Vasile Pârvan – Ioan Popescu – Paloda – Colonel Simionescu Sava – Mihai Viteazul și segment Popa Șapcă, artere pe care vor fi monatate, de asemenea, indicatoare cu flash-uri, într-o etapă ulterioară. Evident, scopul indicatoarelor este de a crește gradul de siguranță al pietonilor, dar și de a spori vizibilitatea trecerilor pentru conducătorii auto”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea investiției se ridică la 49.000 lei iar selecția de oferte s-a făcut după principiul „prețul cel mai mic și garanția cea mai îndelungată”.

       Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

DSC_1126-1

 

Sari la conținut