Ultimele noutăți

Hristos s-a Înălțat! Glorie eternă Eroilor Neamului Românesc!

Joi, 25 mai 2023, primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a participat la un ceremonial militar și religios prilejuit de Sărbătoarea Înălțării Domnului – ZIUA EROILOR.
La manifestările care s-au desfășurat la Monumentul Eroilor, din Cimitirul „Eternitatea”, au mai participat viceprimarul Ana-Maria Vintilă, consilieri municipali, funcționari din Primăria Municipiului Bârlad, deputatul USR Mihai Botez, membri ai partidelor politice, precum și reprezentanți ai mai multor instituții din Bârlad.
Evenimentul a debutat cu primirea oficialităților și a continuat cu o slujbă religioasă susținută de un sobor de preoți, condus de preotul Vasile Lăiu, protopopul de Bârlad. Ceremonialul religios a fost dedicat memoriei celor care, de-a lungul timpului, și-au dat viața pentru patrie. Festivitatea a continuat cu o depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor, din partea primarului Dumitru Boroș, a Consiliului Local Bârlad, a Garnizoanei Bârlad, a Poliției și Jandarmeriei, a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere – Filiala Bârlad, a partidelor politice și a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” Bârlad.
Importanța momentului a fost punctată de prof. Oltea Rășcanu Gramaticu, președinta Societății de Științe Istorice – Filiala Bârad, în timp ce primarul Dumitru Boroș a evocat jertfa celor care, de-a lungul veacurilor, au luptat cu toată ființa pentru integritatea țării noastre.
„Gândul meu de astăzi se îndreaptă către eroii României cu și mai multă recunoștință. Realizăm mai mult decât oricând dimensiunea uriașă a jertfei românilor care au luptat jertfându-și viața în lupte, întemnițați, căzuți în teatre de operații, în misiuni de eliberare și de apărare. Datorită lor existăm noi acum! Grație lor avem drepturile și beneficiile de astăzi și tot grație lor ne putem crește copiii în liniște și putem fi proprii noștri stăpâni. Întocmai cum Iisus s-a înălțat la Cer pentru a desăvârși opera de izbăvire și de mântuire începută pe pământ, așa și eroii neamului nostru se înalță în sufletul nostru spre a face din faptele lor de vitejie felinare care să ne lumineze calea de la care, uneori, ne rătăcim. Hristos s-a înălțat! Cinste Eroilor Neamului!”, este mesajul primarului Dumitru Boroș transmis cu ocazia Zilei Eroilor.
Edilul-șef a ținut să le mulțumească tuturor bârlădenilor care și-au făcut timp pentru a asista la manifestare, precum și celor care s-au implicat în organizarea și desfășurarea evenimentului. Festivitățile de la Monumentul Eroilor s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare din cadrul Garnizoanei Bârlad.
Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad
Sari la conținut