Finanțare Spital Bârlad

logo-primaria-barlad-300x1651

MUNICIPIUL BÂRLAD

Indicatori finanțare spital-Informare publică 04.06.2020

 

Finanțări, de la Uniuniunea Europeană, pentru spitalele-suport!

 

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, anunță că, astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Bârlad au fost aprobați indicatorii pentru ,,Sistemul Integrat Suport pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență COVID-19, la nivelul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad”. Acest lucru înseamnă că unitatea sanitară ar putea primi o finanțare nerabursabilă din partea Uniunii Europene în valoare de circa 10 milioane euro.

„Proiectul de hotărâre l-am inițiat astăzi, imediat ce am aflat că, prin POIM, a fost lansată Axa prioritară 9 „Protejarea sănătății în contextul pandemiei de Covid-19”. Având în vedere că Spitalul Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Bârlad a fost declarat spital-suport în perioada acestei pandemii, pentru a putea accesa cele 10 milioane de euro destinate fiecărui spital-suport în parte a fost necesară aprobarea indicatorilor, în vederea depunerii documentației în cadrul acestui program. Vorbim despre o sumă foarte mare pentru unitatea noastră, pe care sperăm să o obținem și pe care Bârladul nu și-ar fi putut permite niciodată să o susțină. A trebuit să ne grăbim foarte tare cu acest proiect, întrucât la finanțare se merge pe principiul „Primul venit, primul servit”! Este, dacă vreți, ca o compensație din partea Uniunii Europene, pentru spitalele-suport, care timp de mai bine două luni se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus” , a declarat primarul Dumitru Boroș.

De menționat că acest important proiect a fost votat în unanimitate de către toți consilierii locali prezenți la ședință.

        Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

spital beldiman

 

Sari la conținut