Final Lucrări Decolmatare II Valea Seacă

Final Lucrări Decolmatare II Valea Seacă

MUNICIPIUL BÂRLAD

Final etapă lucrări Valea Seacă-Informare publică 21.05.2020

A doua etapă de igienizare și decolmatare a albiei Pârâului Valea Seacă, la final

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, aduce la cunoștința opiniei publice că, recent, s-a finalizat și cea de-a doua etapă – cea mai importantă – a lucrărilor de decolmatare și igienizare a albiei Pârâului Valea Seacă.

În primă fază, anul trecut, urmare a demersurilor inițiate de la nivel local, încă de acum trei ani, personalul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad – Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vaslui, care are în administrare sectorul albiei cursului de apă Valea Seacă ce treversează municipiul Bârlad, a lucrat de la confluența acestui pârâu cu Râul Bârlad, spre amonte. Lucrările s-au oprit în zonele locuite, respectiv în zona Podul de Fier. După cum am mai anunțat, operațiunile de decolmatare și igienizare (care nu s-au mai efectuat pe albia pârâului din anul 1973) s-au reluat în primăvara acestui an și au presupus lucrări pe sectorul Podul de Fier – Podul Pescăriei – Podul „I L. Caragiale”.

„Lucrarea era așteptată de foarte mulți ani, în special în zona centrală pentru protejarea de inundații. S-a lucrat manual și mecanic, în condiții deosebit de grele, pe albia pârâului Valea Seacă nemaifăcându-se intervenții de acest gen de zeci de ani. Pentru toate eforturile depuse, vreau să le mulțumesc public, în primul rând, domnului Ministru al Mediului, Costel Alexe și domnului Petru Avram, director al ABA Prut – Bârlad, precum și tuturor celor care ne-au ajutat la realizarea acestei lucrări”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În perspectivă, se mai are în vedere și decolamatarea și igienizarea sectorului Pod „I. L. Caragiale” – Pod Verde, însă lucrările fiind foarte dificil de realizat din cauza albiei mai înguste și a locuințelor din zonă, în prezent se caută soluții pentru accesul utilajelor și transportul materialului aluvionar.

Sari la conținut