Ultimele noutăți

Două Sere Noi Funcționale

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 22.04.2019

Două sere noi, funcționale din Duminica Floriilor

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de astăzi, două dintre serele Serviciului de Gospodarire, au devenit complet funcționale, după ce una a fost amenajată în totalitate (pe o suprafață de 450 metri pătrați) iar cealaltă a fost reabilitată (cu o suprafață de 210 metri pătrați). Ambele vor funcționa la standarde europene și au fost inaugurate în Duminica Floriilor.

Astfel, sera cea nouă este de sistem modular, prevazută cu ventilație automată și sistem de irigare prin picurare, ceea ce o face incomparabil mai eficientă decât cele actuale. Investiția pentru acest obiectiv s-a făcut în două etape, respectiv cea de achiziție (130.000 lei) și cea de montaj (20.000 lei).

În paralel, s-au desfășurat lucrări și la reabilitarea unei sere mai mici, care se afla într-un stadiu avansat de degradare. Investiția pentru acest obiectiv (20.000 lei) a presupus reparații capitale și montaj arcade, care au fost ulterior acoperite cu folie din polietilenă, special concepută pentru astfel de construcții.

„Din această primăvară, personalul serviciului care va exploata aceste obiective, le poate folosi la capacitate maximă. În acest fel am reușit să creștem suprafața de producție a materialului saditor, pentru înfrumusețarea orașului, produs în serele proprii. În plus, investiția la cele două obiective va crește și eficiența economică a activității serelor, dar va îmbunătăți considerabil și condițiile de cultură pentru plante și implicit cele de lucru pentru angajații de aici”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

La deschiderea celor două obiective, precedată de un ceremonial religios, au participat consilieri locali și mai mulți angajați ai Serviciului de Gospodărire, precum și câțiva invitați din localitate.

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

 

 

Sari la conținut