Contract Semnat Școala Profesională

logo-primaria-barlad-300x165

MUNICIPIUL BÂRLAD

Contract semnat Școala Profesională-Informare publică 06.05.2020

 

Încă 3,6 milioane euro pentru Bârlad!

 

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, marți, 5 mai 2020, a semnat un nou contract cu finanțare europeană, în valoare de circa 3,6  milioane euro. Banii vor fi folosiți pentru consolidarea, modernizarea și dotarea Școlii profesionale din cadrul Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” Bârlad.

Prin urmare, chiar de astăzi contractul a intrat în faza de implementare, fiind în pregătire procedura de achiziție publică. Este cel de-al nouălea proiect cu fonduri europene (din care patru au vizat sistemul de învățământ local) semnat în ultimi doi ani.

„Proiectul prevede consolidarea clădirii, înlocuirea tâmplăriei, finisaje, reparații la acoperiș, dotări pentru sălile de clasă, pentru laboratoare, internat și cantină, precum și înlocuirea tuturor instalațiilor electrice, sanitare și termice, a centralei termice a unității școlare, precum și montarea de panouri fotovoltaice pentru energie electrică și de panouri solare, pentru apă caldă. Vizita în teren a avut loc în cursul anului trecut, când s-a constatat că toate aceste nevoie al instituției sunt întemeiate. Vreau să mai spun că, exceptând cele două mari proiecte de pe mobilitatea urbană, în valoare de peste 17 milioane euro, acesta este cel mai mare proiect ca valoare și vine în completarea celorlalte trei pe care le-am semnat până acum pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu ale elevilor noștri”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Cu tot cu acest ultim proiect, valoarea totală a fondurilor europene atrase pentru municipiu de către actuala administrație depășeste suma de 30 milioane euro.

 Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Sari la conținut