Ultimele noutăți

CONTINUĂM ÎNNOIREA BÂRLADULUI!

Recent, primarul Dumitru Boroș s-a deplasat la Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației, unde a semnat contractul de finanțare a Proiectului ”Modernizarea sistemului de semaforizare în municipiul Bârlad și sistem CCTV” (Control Camere Trafic Video).
Proiectul prevede montarea de noi semafoare în cinci intersecții:
– Str. Hotin / Lirei
– Str. Tudor Vladimirescu / Gheorghe Doja
– B-dul Epureanu / M. Kogalniceanu / Ghe. Rosca Codreanu
– Str. Siret / Petru Rareș/Vasile Pârvan
– Str. Cerbului / 1 Decembrie
Totodată sistemul de semaforizare existent va fi regândit și modernizat în totalitate.
Printre cele mai importante îmbunătățiri:
– montarea de camere de luat vederi în toate intersecțiile semaforizate;
– instalarea de elemente suplimentare de semaforizare, după caz: semafor prim-vehicul, semafor verde clipitor, semafor galben-intermitent, butoane pentru pietoni, dispozitive acustice de avertizare;
– instalarea de sisteme de semafoare interconectate cu funcții de detecție automată a fluxului de vehicule, de identificare a vehiculelor, numărarea automată a pietonilor aflați în așteptare la trecerea de pietoni, detecție de incidente (accidente) etc;
– dotarea trecerilor de pietoni cu automate de dirijare a circulației și butoane de cerere prioritate.
De asemenea, centrul de date va fi prevăzut cu capacitate de monitorizare de la distanță a stării semafoarelor, stocare și analiză video pentru imaginile provenite din zonele de tranzit ale vehiculelor de transport, respectiv acele camere video care asigură informații privitoare la condițiile de transport, disciplina rutiera, respectarea benzilor unice (acolo unde este cazul), analiza eventualelor incidente etc.
”Modernizarea străzilor din Bârlad ar fi fost incompletă fără un sistem de semaforizare adaptat condițiilor de trafic actuale, foarte diferite de cele de acum 15 ani când au apărut primele semafoare în oraș. Spre deosebire de atunci, numărul autoturismelor s-a triplat. Acum e nevoie de o creștere a fluidizării traficului și, odată cu acesta, va crește siguranța participanților la trafic, scad timpii de așteptare, consumul de carburant și, implicit, poluarea fonică și chimică. În plus, monitorizarea permanentă, în timp real, a stării semafoarelor are avantajul intervenției rapide în cazul unui defect. Privim și tratăm modernizarea Bârladului ca pe un tot, încercând să corelăm cât mai mult cu putință investițiile unele cu altele. De exemplu, proiectul de semaforizare e corelat cu cel de modernizare a iluminatului, pentru că vom folosi infrastructura acestuia, dar și cu proiectul privind mobilitatea urbană. Aici vorbim de achiziționarea autobuzelor electrice și de extinderea traseelor de transport în comun, sistemul de semaforizare urmând a fi extins la rândul său pe străzile incluse în aceste trasee”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Valoarea totală a proiectului este de 2.323.815 lei.
Sari la conținut