Ceas Turn Funcțional

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

Informare publică 27.09.2019

 

Ceasul din turnul Primăriei Bârlad, din nou funcțional

Începând de joi, 26 septembrie 2019, ceasul din turnul clădirii Primăriei Municipiului Bârlad a fost repus în funcțiune, în paralel cu un  sistem de sonorizare, instalat recent în mai multe puncte din localitate.

După o perioadă de inactivitate de mai mulți ani, ceasul va funcționa în sincron cu cel al Palatului Culturii din Iași. Noutatea absolută constă în faptul că ora exactă va fi redată, la fel ca în Capitală Moldovei, prin intermediul sistemului de sonorizare, pe acordurile melodiei „Hora Unirii”, reamintindu-le bârlădenilor, dacă mai era nevoie, de cel mai de seamă fiu al Bârladului, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

„Acest ceas din turnul clădirii Primăriei Bârlad este emblematic pentru imobil. Pentru că a fost lăsat pe ultimul plan iar cetățenii au remarcat și ne-au cerut să facem ceva în privința lui, am decis să încercăm să îl recondiționăm. L-am păstrat așa cum a fost el conceput, numai că a fost readus la viață cu ajutorul tehnologiei moderne. Adică l-am sincronizat, cu ajutorul internetului, cu cel din turnul Palatului Culturii Iași”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Pe timp de noapte, ceasul din turn va fi iluminat, fiindu-i înlocuit în totalitate și mecanismul central, care acum este asistat de calculator pentru a funcționa cu precizie. Lucrările de recondiționare și modernizare au costat circa 20.000 lei.

 

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

cladire primaria barlad (2)

 

Sari la conținut