Ultimele noutăți

Campanie Plantări de Primăvară

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 Informare publică 27.03.2019

 Campania de plantări de primăvară continuă

Zilele trecute, Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, s-a alăturat personalului Serviciului de Gospodărire Locală, dar și voluntarilor din oraș și a participat activ la campania de curățenie și plantări de primăvară, demarată în urmă cu aproape o săptămână.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, în zonele Stadion și Capșa-Confecții, primarul Dumitru Boroș și câțiva angajați ai Primăriei Bârlad s-au mobilizat pentru a ajuta la plantarea a peste 350 de butași de trandafir. Suprafețele de teren de pe domeniul public pe care s-au efectuat plantările erau ocupate de gazon deteriorat. În paralel, în zona Prodana – imaș Apele Române și albia Pârâului Valea Seacă – ANL Vasile Pârvan, s-a intervenit pentru ecologizarea zonei (curățarea de deșeuri poluante), personalul Serviciului de Gospodărire primind sprijinul elevilor voluntari de la școlile gimnaziale „George Tutoveanu” și „Iacov Antonovici”.

„Activitățile, la care fiecare dintre noi ar trebui să răspundem afirmativ, sunt parte a programului anual de plantări și igienizare a spațiilor verzi de pe domeniul public. Întrucât, în această perioadă, sunt foarte multe lucruri de făcut și personal insuficient, am decis să mă alătur și eu, împreună cu o parte din angajații Primăriei Bârlad, eforturilor colegilor de la Gospodărire și să le dăm o mână de ajutor. Indiferent că este vorba despre plantări sau despre igienizarea spațiilor verzi, vom ajuta și noi, ori de câte ori vom avea ocazia, pentru a înfrumuseța orașul. Vreau să le mulțumesc totodată și elevilor Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, Școlii gimnaziale „Stroe S. Belloescu”, Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”, Liceului Tehnologic „Petru Rareș”, Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” și celor de la școlile gimnaziale „George Tutoveanu” și „Iacov Antonovici”, care s-au alăturat demersurilor noastre”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că, obiectivul actualei campanii de plantări de primăvară este sădirea unui număr de 300 de copaci, 500 de arbuști ornamentali și a peste 2.000 de butași de trandafiri. Cum trandafirii au fost deja plantați, urmează ca, la o dată ce va fi anunțată din timp, la inițiativa primarului Dumitru Boroș să se demareze o campanie de voluntariat, la nivel de municipiu, pentru sădirea celor 800 de copaci și arbuști ornamentali. La această acțiune poate participa orice bârlădean care prețuiește natura, care poate aloca 2-3 ore dintr-o zi liberă și vrea să dea un exemplu de spirit civic concitadinilor săi.

 

                                               Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad

 

Sari la conținut