Anunț de Interes Public

logo

MUNICIPIUL BÂRLAD

 ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

În atenția persoanelor care doresc să își construiască împrejmuiri (garduri) la limita proprietății

Cetățenii Municipiului Bârlad, care intenționează să își împrejmuiască proprietățile până la limita cu domeniul public, sunt atenționați că, potrivit prevederilor Legii nr. 50/1991, actualizată prin OUG 100/2016, Legea 147/2007 și OUG 40/2017, pentru construcțiile civile, de genul gardurilor, sunt necesare autorizații de construire. Același act normativ prevede că exceptate de emiterea acestor documente sunt doar lucrările de reparații la împrejmuiri, fără modificarea structurii sau aspectului arhitectural.

Informăm, totodată, că sancțiunile pentru persoanele care contruiesc fără autorizație și, mai mult, depășesc și limita proprietății încălcând domeniul public, riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 100.000 lei, precum și demolarea construcției.

Prezentul anunț vine în contextul în care în Municipiul Bârlad au fost identificate deja foarte multe situații în care localnicii au construit împrejmuiri fără autorizații, încălcând domeniul public și împiedicând astfel reabilitarea și reamenajarea trotuarelor.

Prin urmare, rugăm ca împrejmuirile să se realizeze doar în baza unor autorizații de construire și numai în baza limitelor de proprietate reieșite din acte. În cazul clădirilor, legislația prevede că acestea trebuie ridicate la o distanță de cel puțin un metru distanță de împrejmuire.

         

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Sari la conținut