Ultimele noutăți

Anunț

logo primaria barlad

ANUNȚ IMPORTANT

  • Reamintim locuitorilor Municipiului Bârlad că, potrivit dispozițiilor legale în vigoare, au obligația de a intra în legalitate în privința documentelor (autorizații de construcție, acorduri notariale, expertize imobil și proiecte) pentru acoperișurile construite pe apartamentele de la ultimul nivel al imobilelor. Totodată, cei aflați în această situație sunt sfătuiți să își ia toate măsurile de verificare periodică și asigurare a acestor construcții, pentru a nu pune în pericol populația și bunurile, în caz de furtuni violente, vijelii sau căderi de grindină.
  • Totodată, reluăm apelul la persoanele fizice din municipiul Bârlad, precum și la cele persoanele juridice, care au efectuat diferite lucrări de construcții și au depozitat pe carosabil sau pe trotuare diverse materiale (balast, pietriș, nisip, piatră, pământ, etc) și amintim că au, de asemenea, obligația legală, dar și morală, de a curăța resturile rămase pe domeniul public, astfel încât acestea să nu prezinte pericol de colamatare a rețelei pluviale.
  • Nu în ultimul rând, facem apel la toți cei care dețin case sau spații comerciale și care și-au amplasat la ștreșini așa-numitele „aruncătoare” pentru scurgerea apei de pe acoperișuri, să renunțe la acestea. Atât timp cât apa scursă prin burlanele „aruncătoare” afectează prin cădere domeniul public (trotuare, spații verzi, carosabil, etc), se recomandă înlocuirea lor cu burlane până la nivelul solului. De menționat că eventualele daune create domeniului public și cauzate de realizarea unor amenajări sau construcții fără resprectarea prevederilor legale se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 și 50.000 lei.

 

            Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Sari la conținut