Zile încărcate de evenimente culturale organizate de municipalitatea bârlădeană

1. Sâmbătă, 8 octombrie, la Galeria de Artă „N. N. Tonitza” Bârlad a avut loc vernisajul expoziției de pictură și artă vestimentară „Amprenta”, a artistei SIMONA PASCALE, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Galați.
Publicul prezent a avut posibilitatea să admire talentul artistei reprezentat atât pe pânza tablourilor, cât și pe pânza delicată a vestimentației feminine.
Aspecte referitoare la noul concept de „artă la purtător„ propus de Simona Pascale au fost detaliate de artistul Antonio Romeo Pălie.
În dar pentru invitata noastră, dar și pentru participanții la eveniment, grupul folk „Ecou” coordonat de prof. Corneliu Pleșu a susținut un frumos moment artistic.
Expoziția este cu vânzare și rămâne deschisă până pe data de 30 octombrie.
2. Tot sâmbătă, timp de aproximativ două ore, iubitorii de cultură s-au bucurat, la Centrul Mihai Eminescu, de o nouă întâlnire specială cu scriitori de seamă din Huși, Galați și Focșani. Activitatea intitulată sugestiv ”Provocările prezentului pentru scriitori” a scos în evidență preocupările comune ale scriitorilor participanți: Acad. Theodor Codreanu, Mioara Baciu, Lina Codreanu, prof. critic literar Virginia Dimofte-Chiriac și Sterian Vicol de a se solidariza pentru salvarea identității locurilor natale, prin consemnarea întâmplărilor trăite, descrierea amănunțită a obiceiurilor, tradițiilor, a membrilor familiei, a dascălilor, a prietenilor, aceasta fiind o modalitate de a lăsa generațiilor viitoare mărturii incontestabile privind evoluția și transformarea societății noastre.
Oaspeții au oferit Centrului Mihai Eminescu pentru cititorii care nu au putut ajunge la eveniment cele mai recente volume de poezie, proză, studii literare, care pot fi citite în cadrul instituției.
De asemenea, scriitori invitați au apreciat în mod deosebit ospitalitatea și efortul autorităților ca întâlnirea cu publicul bârlădean să se desfășoare în cele mai bune condiții.
3. În fiecare an, pe 10 octombrie, este celebrată Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Cu această ocazie, Secția Limbi Străine și Tineret din cadrul Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” în parteneriat cu prof. Mihaela Beatrice Constantinescu, consilier de dezvoltare personală, au organizat sesiunea de informare „Depresia în rândul adolescenților”.
În cadrul întâlnirii s-a pus accent pe factorii care provoacă depresie în rândul adolescenților, metodele existente prin care putem combate stările depresive și cum putem interveni atunci când identificăm o situație de bullying în jurul nostru.
Sari la conținut